Pijte pravidelně vodu a zhubnete!

Sdílej na Google+
Dehydratace pouze podporuje nemoci a obezitu. Když máte jednoduše pocit žízně, jste již dehydrovaní, a to je pozdě. Obyčejná voda, nikoli slazené minerálky nebo koly apod., má jedinečnou vlastnosti. Proč bychom tedy měli "obyčejné vodě" dávat více pozornosti a více jí zařadit do každodenního stravování? Zde je 11 zázračných účinků vody, které byste měli znát. 


Když jsem se před několika lety začínal sám zajímat v souvislosti s nadváhou o můj pitný režim, dozvídal jsem se spousty zajímavostí, ale i předsudků a nepravd o pitném režimu. Kolik by člověk měl denně vypít vody? Můj otec vždy tvrdil, že "minimálně 2 litry". Nicméně pravdou je, že člověk do těla dostává tekutiny i jídlem, a to se do toho také počítá. Tak tedy co na té vodě je?  A kolik toho má člověk denně vypít? Proč by měl pít více, než obvykle?

Není tekutina jako tekutina

Mnozí z nás věří, že pouze pití tekutin, jako jsou slazené džusy, limonády a čaje, vám dodají dostatek tekutin do těla jako obyčejná voda. To není pravda. Je to vlastně naopak! Vypořádat se s nadbytkem cukru a soli a toxickými látkami, které dostanete do vašeho těle, spálí vaše tělo na odstranění "odpadů" obrovské množství cenného vody. Tělo jednoduše spotřebuje obyčejnou vodu na vyčistění tekutin, které do těla dostanete. Co to znamená? Čím složitější tekutina (cukry, tuky) - tím více vody tělo na "filtraci" spotřebuje. Jednoduchý příklad: A pokud máte rádi kávu, ujistěte se, že pijete extra sklenici vody na každý šálek kávy, který vypijete.

Pojďme se v 5 bodech podívat na to, proč vodě dávat obzvláště tolik pozornosti v případě, kdy chceme začít hubnout.

1) Pijte hned potom jak se probudíte dvě sklenice studené vody.

Určitě jste slyšeli o tom, pít sklenici vody s citrónem. A co tohle? Vypijte ihned potom co se probudíte (před snídaní, před léky a před čistěním zubů), před obědem a před večeří dvě skleničky studené vody, a to každý den pravidelně. Proč? Dle výzkumů vám tento návyk napomůže snížit porce jídel, které přes den jíte a pomůžeme vám snadněji se zbavit nadváhy. Ta vám následně dle vědců vydrží rok, pokud budete pravidelně  pít dvě skleničky studené vody každý den.

2) Pijte denně více obyčejné vody a zbavíte se do roka 2,5 kg 

Pijete-li studenou vodu pravidelně, urychlujete váš metabolismus a budete se cítit více "sytí". Budete jíst méně, jakmile začnete více pít! Je to nejbezpečnější a nejzdravější způsob, jak zhubnout. Více pít! Zajímavý vědecký poznatek je ve větším pravidelném přísunu vody denně. Vytvoříte-li si nový návyk v pitném režimu - vypít o 1,5 litru obyčejné vody více, spálíte extra 17.400 kalorií, což je v přepočtu na kg přibližně 2,2 kg. Nestojí to za to, se nad tím alespoň zamyslet?

3) Pití studené vody urychluje váš metabolizmus

Proč má studená voda takovou moc? Jednoduše pití studené vody urychluje váš metabolizmus a spalujete tak více kalorií. Kdy se tak děje? Asi deset minut potom, co vypijete sklenici studené vody, se ve vašem těle metabolizmus zrychlí. Spalujete jednoduše rychleji. Zajímavé, že? Vrchol zrychleného spalování nastává tak 30 - 40 minut potom, co studenou vodu vypijete. Zdravý pitný režim má i tu moc, že vám koriguje krevní tlak. Nemluvě o tom, že je dost osvěžující, vypít sklenici studené vody.

4) Kouzelné účinky má pouze čistá voda!

Vše se týká pouze pití obyčejné studené vody, bez jakýchkoli jiných přísad, nemluvě o oslazených minerálkách a kolách. Jen pro zajímavost, víte , kolik kostek cukru je  v plechovce koly? V jedné plechovce naleznete ihned okolo 35g cukru (140 kalorií)! Ve sklenici vody? Hádejte:-) Vynechte též minerálky bez příchutí. Ty pouze nadýmají a tomuto procesu rychlejšího metabolizmu nepomáhají.

5) Nedostatek tekutin v těle (viz wiki dehydratace) vás přivede pouze k nemocím a obezitě.

Pokud se vaše tělo dostane do stavu dehydratace, začne produkovat více cholesterolu, aby zabránilo buňkám ztrácet vodu. Ano, nadváha má co do činění i se špatným pitným režimem. Věděli jste, že dehydratace skutečně nastává až těsně předtím, než začnete cítit žízeň? Ano, cítíte se unavení, vyčerpaní. Popíjení vody po celý den, je nejlepší způsob, jak nebýt dehydratovám. Dehydratace vás přivede pouze k nemocem a k obezitě. Vždy mějte tedy láhev či sklenici vody po ruce! Mějte dvě sklenice vody hned po probuzení a zvýšíte tím svůj krevní tlak na normální úroveň. Je to rozhodně zdravější způsob, než si dát první kávu na lačný žaludek.

Sdílej na Google+

eMozek.cz - Objevte svůj pravý potenciál!

    Komentář na Bloggeru
    Komentář na Facebooku

0 komentářů:

Okomentovat