3 důvody proč se zabývat osobním růstem

Sdílej na Google+
Každý si pod pojmem "osobní růst" představí něco jiného. Poslání tohoto článku je přinést pádné důvody, proč je pravidelné sebevzdělávání nesmírně důležité pro úspěšný život. Proč je tedy pro náš úspěch nezbytné neustálé vzdělávání skrze knihy, články, přednášky, videa či vzdělávací programy?


1) Rozšíření vašeho rybníčku myšlení 

Tím, že začnete číst, poslouchat či sledovat různé materiály od úspěšných lidí, se začínají dít zvláštní věci. Především začnete více přemýšlet o tom, co v životě chcete, a zároveň získáte i jistý nadhled nad naším "systémem". Na chvíli se z vás pravděpodobně stanou snílci, což je v počáteční fázi dle mého názoru nesmírně důležité. To z toho důvodu, že si ujasníte, co v životě chcete, jaké je vaše poslání, vaše přání, vaše cíle, jestli jste na správné cestě atd. Dávejte však pozor, ať v této první fázi nesetrváte příliš dlouho, protože další fází je akce. Poté co si naplánujete, vysníte a napíšete vše o tom, co chcete, musíte opravdu zvednout zadek z gauče a zahájit akci. 

2) Zůstáváte pozitivní a ambiciózní 

Jelikož následování svých snů je svým způsobem dřina a tvrdá práce, budete se na své cestě potřebovat neustále motivovat a připomínat si proč děláte to, co děláte. Tím, že čtete např. knihy osobního rozvoje, se neustále inspirujete a motivujete a pomáhá vám to pokračovat. Člověk totiž zapomíná a je zároveň ovlivňován svým okolím. Velmi snadno lze zapadnout do rutiny (škola, práce,...) a na své sny lehko zapomenete. A to je další pádný důvod, proč věřím, že pravidelné sebevzdělání má cenu zlata. Po nějaké době, kdy máte už jasno, kam míříte, vám i okolí méně diktuje, co máte a nemáte dělat. 

3) Obklopíte se správnými lidmi 

Pokud chodíte do školy či do práce, tak si, co se týče spolužáků či kolegů, příliš nevyberete. Neoddiskutovatelným faktem však zůstává, že pokud chcete být úspěšní, ať už to pro vás znamená cokoli, musíte se setkávat s lidmi, kteří mají stejné vize jako vy. Nebo ještě lépe a to, že už jsou tam, kam chcete dojít i vy. A k tomu vám pomohou právě přednášky, kurzy či konference osobního rozvoje. Osobním rozvojem v tomto smyslu vnímám cokoli, co vás rozvíjí a posouvá na vaší cestě. Pro někoho to mohou být podnikatelské konference, pro jiného třeba kurz psychosomatiky. Jenže jak najít užitečném materiály v dnešních informačním balastu?  Zkuste taky navštívit inspirovač.cz.

Daniel Hanuš

autor článků
Mé jméno je Daniel Hanuš a jsem rozvášněný do rozvíjení smysluplných projektů. Jsem zapálený do parkouru, tvořím Inspirovač.cz a miluji cestování. Inspirovač je přehledně členěná nezávislá databáze stovek materialů pro sebevzdělávání a osobní rozvoj. Vše je zde dostupné zdarma. Více se o mě dozvíte na www.danielhanus.cz.
Sdílej na Google+

eMozek.cz - Objevte svůj pravý potenciál!

    Komentář na Bloggeru
    Komentář na Facebooku

1 komentářů: