Zakázané video z TEDu - Válka o vědomí (ayahuasca)

Sdílej na Google+
Toto zakázané TED Talk video je výzvou pro tradiční vědu. Tato řeč Grahama Hancocka byla natočená na konferenci TEDx a vysílána pouze krátkou dobu, než byla odstraněna kvůli jejímu obsahu. Poté, co si sami toto video shlédnete, ani se divit nebudete, proč toto video TED cenzuroval. S čím toto video tak otřásá?

Není to o nepravdivých informacích nebo dokonce o urážlivých tématech, je to prostě z toho důvodu, že zkoumá téma, kterého se velmi bojí tradiční medicína a věda. Graham přináší světlo do války o vědomí, která existuje v naší moderní společnosti, zejména v západním světě. On tvrdí, že moderní společnost nám neumožňuje skutečně prozkoumávat naše vědomí za použití různých psychedelických a nelegálních drog, zatímco jsme místo toho krmeni farmaceutickými léky, které mají negativní účinky na zdraví. 

Poukazuje na skutečnost, že západní moderní společnost toto neumožňuje z toho důvodu, abychom neměli skutečnou svobodu. Dle něj může být zkoumání našeho vědomí velmi důležitým rozhodujícím krokem ve změně, kterou musíme udělat, pokud chceme najít způsob, jak přežít jako druh na této planetě. 


Pro někoho může být tento názor hodně extrémní. Skutečnost, že naše řídící orgány mají pravomoc, aby nám řekli, které látky jsou legální a které nikoli, je možná hodně vyhraněný. Nicméně vzhledem k tomu, že ty návykové látky, které jsou legální, jsou o mnoho více život ohrožující, než ty, které jsou nezákonné. Paradoxní, že? 

Z jeho slov je jasné, že největším strachem je zde to, že kdybychom měli možnost probudit a uvědomit si, že jsme více než jen mozku v těle, nastala by krize. Kdybychom věděli, že jsme byli vědomé duše, náš svět by se určitě změnil v cela jiné místo.
Sdílej na Google+

eMozek.cz - Objevte svůj pravý potenciál!

    Komentář na Bloggeru
    Komentář na Facebooku

0 komentářů:

Okomentovat