Za úspěchem stojí vaše mentální síla: 7 důvodů proč na ní pracovat

Sdílej na Google+
Každý má určitou míru mentální (duševní) síly. Stát se psychicky silným člověkem vás dostane daleko snáze tam, kam chcete dojít. Čím více silnější jste, tím větší je pravděpodobnost, že se k vašemu cíli dostanete snáze a rychleji. V tomto článku najdete sedm důvodů, proč musíte pracovat na vaší duševní síle na cestě za úspěchem!


Sedm důvodů, proč musíte pracovat na vaší duševní síle:

1. Mentální síla zvítězí nad vašimi pochybnostmi. 

Ať už je vaší ambicí je běžet maratón nebo je vaším cílem zdvojnásobit své příjmy, budete pravděpodobně na 99% mít pochybnosti o vás samotných v té či oné době. Zpochybňování vašeho cíle a schopností k jeho dosažení je běžnou součástí procesu něčeho dosáhnout. A je to i v pořádku. Pokud jste dostatečně psychicky silní, budete moci přeformulovat své vnitřní negativní rozmluvy tak, že budete moci pokračovat v práci na vašem cíli  právě posilováním vaší sebedůvěry.

2. Mentální síla vám dobíjí motivaci. 

Je snadné držet se svých cílů, když máte pocit dobíjející motivace, to jde vše takřka úplně samo. I vnitřní motivace není trvalá a slábne. Silná mentální síla vám pomůže udržet se v pohybu směrem k cíli, a to i ve dnech, kdy nemáte pocit, že to vůbec je možné. S dostatečnou mentální silou máte možnost sáhnout hluboko do sebe a objevit takovou vnitřní sílu, kterou potřebujete, i když jste unavení a odrazení jít dál.

3. Mentální síla vám pomůže využít i neužitečné rady. 

Ať už chcete jen potěšit vaším souhlasem ostatní nebo jim dokázat že se mílí, mohou názory ostatních lidí snadno utopit váš vlastní hlas. Mentální síla vám pomůže naladit se na neužitečnou kritiku a špatnou radu od lidí kolem vás. Pokud budete dostatečně silní (budete-li plně ve svém středu), pomůže vám to, abyste zůstali věrní svým hodnotám a udrželi si plné soustředění a fokus na to, udělat to nejlepší rozhodnutí bez ohledu na zpětné vazby, které obdržíte od lidí kolem vás.

4. Mentální síla vám zajistí, že se budete přirozeně učit ze svých chyb. 

Pokud si chyby nepřiznáte, nebo žijete-li ve vlastní lži vaší (ne)dokonalosti, zakrňujete na místě. Skrýváním vašich chyb nebo výmluv kvůli vašim hrubým chybám, zvyšujete pouze šance, že budete opakovat ty chyby znovu a znovu. Mentální síla vám pomůže pokorně přijmout odpovědnost za vaše činy, takže se můžete skutečně poučit a učit se ze svých chyb. S každou lekcí se učíte a budete o kousek blíž k dosažení vašeho cíle.

5. Mentální síla vám poskytuje odvahu čelit vašim obavám. 

Vystoupit ze své zóny pohodlí je obtížné. Mentální síla vám dává odvahu čelit vašim obavám, které se vám objevují v hlavě. Když máte pocit, že jste silní, budete mít jistotu, že můžete tolerovat nepohodlí a budete ochotni se posunout vpřed, navzdory vašemu současnému stavu, kde se zrovna nacházíte.

6. Mentální síla vám pomůže, abyste se opět odrazili ode dna. 

Nezdary a pády mají tu moc, že někteří lidé se vzdají. Psychicky silní lidé se naopak díky nezdarům odrazí ode dna a z neúspěchu vyjdou ještě lépe než předtím. Mentálně silní lidé mají dostatečně vysoké sebevědomí a jsou schopni podstoupit opakované selhání bez strachu z výsměchu. Dostatečně mentálně silní lidé ví, že úspěšní jednoduše sami od sebe na vrchol nespadli. Práce na vaší duševní síle vám pomůže používat selhání jako odrazový můstek pro budoucí úspěch.

7. Mentální síla vám pomáhá mít emoce pod kontrolou. 

Cesta k úspěchu je často plná emocionálními vzestupy a pády. Pokud vám chybí dostatečné schopnosti regulovat vaše emoce, budete mít potíže odolat pokušení, oddálit potěšení a  kalkulovat rizika. Mentální síla je klíčem ke kontrole vašich emocí, takže vaše pocity nezkreslují váš úsudek nebo vás nevedou na scestí. Vždy budou existovat překážky a problémy, že vykolejíte na vaší cestě k úspěchu. Práce na mentální síle vám pomůže si vytvořit odolnost vůči nevyhnutelným překážkám života, abyste mohli překonat nezdary s důvěrou.



Sdílej na Google+

eMozek.cz - Objevte svůj pravý potenciál!

    Komentář na Bloggeru
    Komentář na Facebooku

0 komentářů:

Okomentovat